Érettségi-felvételi

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy az érettségi vizsga szabályai és a felvételi pontszámítás változásai a következő oldalakon olvashatók:

Kérjük a félreértések elkerülése végett, mindig ellenőrizzék, hogy az adott dokumentum az aktuális vizsgaidőszakhoz tartozik-e!

Érettségi vizsgákkal kapcsolatos információk

Az érettségi vizsgakövetelmények változásának ütemezése:

1.) A 2021. október-novemberi vizsgaidőszakban a korábban a 40/2002. (V. 24.) OM rendeletben szabályozott részletes vizsgakövetelmények szerint kell érettségi vizsgát tenni.
Közismereti érettségi vizsgatárgyak 2023. október-novemberi vizsgaidőszakig érvényes vizsgakövetelményei (2012-es Nat-ra épülő vizsgakövetelmények)

2.) 2022. január 1-je és 2023. december 31-e között

3.) 2024. január 1-je után és ezt követően már kizárólag a vizsgaszabályzat 3. mellékleteként bevezetett új általános követelmények, és az ezekhez kapcsolódó, új részletes követelmények szerint lehet csak érettségi vizsgát tenni. (Ez utóbbi alól kivételt képez az ágazati, ágazaton belüli specializációs vizsgáknak egy szűk köre.)
Közismereti érettségi vizsgatárgyak 2024. május-júniusi vizsgaidőszaktól érvényes vizsgakövetelményei (2020-as Nat-ra épülő vizsgakövetelmények)

4.) Az ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai vizsgatárgyakból legkésőbb a 2024/2025. tanév október-novemberi vizsgaidőszakban lehet érettségi vizsgát tenni.
Szakmai érettségi vizsgatárgyak 2024. október-novemberi vizsgaidőszakig érvényes vizsgakövetelményei

Tudnivalók az érettségiről

 Az írásbeli érettségi vizsgák időpontjai 

 A szóbeli érettségi vizsgák időpontjai 

Központi írásbeli feladatsorok, javítási-értékelési útmutatók