Iskolánkban több mint 20 éve működik Állatház. Jelenleg a gerinctelenek közül csótányokat, a gerinces állatok közül halakat, háromélű teknősöket, tengerimalacokat és degukat tartunk. Állatházunk nemcsak látványosság, hanem jelentős szerepet tölt be az oktató-nevelő munkában is.

Diákjaink szakmai segítségnyújtás és felügyelet mellett sajátíthatják el házi kedvenceink gondozását, kipróbálhatják különböző állatok tartását a nyári szünetben. Emellett azon tanulóink is részesülhetnek az állattartás örömeiben, akiknek otthoni körülményeik nem teszik ezt lehetővé. A fajok közt mindenki megtalálja a számára szimpatikus kis kedvencet, ijesztő sziszegős csótányt vagy épp a simogatható rágcsálókat.

Azdsc 0326.nef állatokat egy – külön erre a célra kialakított – helyiségben tartjuk, bőséges helyet biztosítva számukra. Az eleséget, almot, felszerelést a Fenntartó finanszírozza az Iskola számára. E kialakítás előnyös, mivel nem tereli el a diákok figyelmét a tanulásról, ugyanakkor a helyiség nagy felületű ablakain keresztül az érdeklődők szünetekben és a tanórák után megfigyelhetik állatainkat, a gondozó diákok pedig kulcsot kapva bármikor elláthatják feladatukat.

Az Állatház az oktatásban is fontos szerepet tölt be azáltal, hogy tanulóinknak az itt fellelhető állattörzsek jelentősebb osztályaiból tudunk élő képviselőt mutatni. Így a biológia órák keretében, vagy azon kívül (házi feladatként) megfigyelhető az állatok testfelépítése, életműködéseik, viselkedésük.

Állatházunk egy olyan békés zug a nagy épületben, ahol sosem lehet unatkozni, és ahol kedvenceink mindig meghálálják a vizslató tekinteteket és a törődést.